Deltagerhistorier

Bodil Knudsen hjemmesideformat

Bodil Knudsen er med i en selvhjælpsgruppe for mennesker, der har fået en senhjerneskade. Bodil Knudsen fortæller sin historie her - en fantastisk historie om, hvordan hun med vilje og stædighed fik kæmpet sig videre efter sygdommen og frem til et godt liv igen:

I 2014 fik Bodil en blodprop i hjernen, der bevirkede, at hun blev delvis lammet i højre side af kroppen. Hun kunne kun gå ved hjælp af en rollator og gik rigtigt dårligt. Efter endnu en blodprop blev hun indlagt til genoptræning på neurologisk afdeling på Lemvig Sygehus. Det, at hun oplevede de andre patienter, gjorde, at hun ville sætte alt ind på at komme videre. Hun ville kæmpe sig ud af de fysiske begrænsninger, hun var i.

På Lemvig Sygehus fik hun at vide, at hun ikke kom hjem, før hun kunne gå rundt om søen - en tur på 2½ km. Da hun ville hjem, kæmpede hun sig rundt om søen, og det var en stor sejr for hende.

Efter at hun kom hjem, kæmpede hun videre. På et tidspunkt bad hun sin svigerdatter om at købe en hæklenål nr. 12 og noget spaghettigarn til hende, og hun gik så i gang med at hækle. Det indebar nogle nedture, men hun satte al sin vilje ind på det, og fik også armen trænet op igen, så hun nu kan både hækle og strikke.

Såvel ergoterapeut som fysioterapeut på Sundhedscenter Vest har været gode og værdifulde støtter for hende under genoptræningen.

Bodil fortæller videre, at hun har lært at lytte til sin krop og hvile, når hun mærker behovet. Før hun fik en blodprop, skulle alt foregå i hastigt tempo og ordnes samme dag. Hun har nu lært at dele aktiviteterne op, så alt ikke skal gøres på en gang, men lidt den ene dag og lidt den anden dag.

Bodil oplever, at hun nu har en god hverdag og er god til at strukturere den.

Bodil Knudsen er endvidere med i bestyrelsen for Selvhjælp Ringkøbing-Skjern.

Udskriv Email

Facebook
Facebook

Vær med

Bliv en del af vort netværk og vær opdateret om vore aktiviteter.

>
Nyhedsbrev
Nyhedsmail

Vær opdateret

Få automatisk vore nyhedsbrev i din indbakke.

>
Vær frivillig
Gør en forskel

Vær frivillig

Bliv frivillig i Selvhjælp Ringkøbing-Skjern og vær med til at gøre en forskel.

>